HPK

PITANJA I ODGOVORI

12.05.2021

Poštovani članovi 44. Skupštine HPK,

Zahvaljujemo se na Vašem sudjelovanju u raspravi.

Objavljujemo odgovore na dio pitanja, na ostala pitanja odgovorit ćemo u što kraćem roku.

Više od 10.000 zdravstvenih djelatnika sudjelovalo na webinaru “Post-covid sindrom"

28.04.2021

Više od 10.000 zdravstvenih radnika, članova devet komora u zdravstvu, sudjelovalo je u utorak, 27. travnja na 3. webinaru “Post-covid sindrom, klinički aspekti i hrvatska iskustva“. Webinar je organiziran u sklopu javnozdravstvene kampanje Imaš znanje, budi primjer! koju je u siječnju pokrenulo devet komora, a čiji je cilj dodatno informirati zdravstvene djelatnike o svim aspektima cijepljenja i borbe protiv COVID-19. Više...

Hrvatsko imunološko društvo snimilo seriju videa o COVID-19 i o cijepljenju

27.04.2021

Hrvatsko imunološko društvo snimilo je seriju kratkih videa s najistaknutijm hrvatskim imunolozima. U video klipovima imunolozi govore o pandemiji novog koronavirusa, o različitim dijagnostičkim testovima za COVID-19, o stvaranju imunosti, razvoju protutijela i o načinu na koji nas ona štite od infekcije te o cjepivima protiv COVID-19.

Sugovornici u video klipovima su prof.dr.sc. Bojan Polić, doc.dr.sc. Vanda Juranić Lisnić, prof.dr.sc. Astrid Krmpotić, izv.prof.dr.sc. Felix Wensveen, doc.dr.sc. Đurđica Cekinović Grbeša, izv.prof.dr.sc. Asja Stipić Marković i prof.dr.sc. Stipan Jonjić.

Pogledajte video razgovore s ovim istaknutim imunolozima: www.budiprimjer.hr 

Obavijest članovima - materijali za 44. sjednicu Skupštine Hrvatske psihološke komore

23.04.2021

Cijenjene kolegice i kolege,

obaviještavamo Vas da su, sukladno članku 32. Poslovnika o radu Skupštine, objavljeni materijali o kojima će se raspravljati na 44. sjednici Skupštine Hrvatske psihološke komore, a dostupni su Vam nakon što se preko korisničkog računa logirate na web stranice Komore.

Proglas devet zdravstvenih komora djelatnicima u zdravstvu

10.03.2021

SAMO ZDRAVI ZDRAVSTVENI DJELATNICI PREDUVJET SU POBJEDE NAD PANDEMIJOM

Proglas devet predsjednika zdravstvenih komora upućen zdravstvenim djelatnicima s pozivom na cijepljenje protiv COVID-19

Poziv psihologinjama/psiholozima iz sustava socijalne skrbi

08.03.2021

Pokretanje postupka radi naplate razlike plaće temeljem odredbe čl. III Izmjena i dopuna sporazuma o osnovici za plaće u javnim i državnim službama

ZAKLJUČCI 43. REDOVNE SJEDNICE SKUPŠTINE HPK

22.02.2021

Cijenjene kolegice i kolege,

zaključci 43. redovne sjednice Skupštine Hrvatske psihološke komore objavljeni su i dostupni su Vam na poveznici: http://www.psiholoska-komora.hr/450

MJERENJE RASPOLOŽENJA 2021.

22.02.2021

Akcija mjerenja raspoloženja

Dobar dan, kako ste? pitanje je koje Vam postavljamo unatrag nekoliko godina kako bismo proveli Mjerenje raspoloženja. Do sada smo Vam se s ovim pitanjem obraćali na javnim mjestima, no zbog zdravstvene krize morali smo se prilagoditi novonastalim okolnostima pa Vam pitanje ovaj put upućujemo online. 

Ovaj kratak anonimni upitnik možete ispuniti na poveznici: 
https://upitnik.psiholoska-komora.hr
   

Zahvaljujemo na Vašim odgovorima! 

PITANJA I ODGOVORI

10.02.2021

Poštovani članovi 43.Skupštine HPK,

Zahvaljujemo se na Vašem sudjelovanju u raspravi.
Objavljujemo odgovore na dio pitanja, na ostala pitanja odgovorit ćemo u što kraćem roku.

Čestitka

23.12.2020

Poštovane članice i članovi Hrvatske psihološke komore,

Iza nas je za mnoge najneobičnija godina njihova života koja je donijela brojne promjene u privatnim životima i značajno promijenila naš profesionalni angažman i poslove koje obavljamo na svojim radnim mjestima. Nije se jednostavno osvrnuti na proteklu godinu koja je bila puna neizvjesnosti i nepredvidivih situacija uz stalno prisutnu visoku razinu stresa koja na kraju završava bez uobičajenih tradicionalnih rituala, domjenaka, adventskih gužvi i obiteljskih okupljanja.

Više...

Čestitka (video)

23.12.2020

Obavijest

18.12.2020

Poštovani članovi Skupštine Hrvatske psihološke komore,

Zahvaljujem svima na sudjelovanju u radu 42. sjednice Skupštine Hrvatske psihološke komore koja je održana 12.12.2020. godine. Nakon detaljne analize podataka koji su nam dostavljeni od izvođača i pristiglih pritužbi članova provedeno javno glasanje po svim točkama je nevažeće.

Također, na 10. hitnoj i izvanrednoj sjednici Upravnog odbora koja je sazvana jučer 17.12.2020. godine predsjednica Izbornog povjerenstva prof.dr.sc. Nataša Jokić Begić uz prisustvo članica povjerenstva Ane Sakoman i Vesne Hude, priopćila je članovima Upravnog odbora Hrvatske psihološke komore kako Izborno povjerenstvo zbog nepouzdanosti podataka glasanja za članove pojedinih tijela (tajno) smatra nevažećim.

42. sjednica Skupštine Hrvatske psihološke komore je završena.

S poštovanjem,

Andreja Bogdan, predsjednica Hrvatske psihološke komore

Obavijest

10.12.2020

Obavještavamo Vas da su materijali 42. sjednice Skupštine dopunjeni zaprimljenim suglasnostima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na prijedlog Statuta Hrvatske psihološke komore i prijedlog iznosa članarine za 2021. godinu odnosno prethodnim mišljenjima na prijedlog Financijskog plana i prijedlog Godišnjeg programa rada za 2021. godinu.

Osim mišljenja i suglasnosti, u materijale su uvršteni prijedlog Statuta Hrvatske psihološke komore i prijedlog Godišnjeg programa rada za 2021. godinu koji uključuju uvažene primjedbe i prijedloge nadležnog ministarstva, a koji su korektivne ili nomotehničke naravi.

POZIV VOLONTERIMA

09.11.2020

POZIV VOLONTERIMA NA UKLJUČIVANJE U RAD MREŽE TELEFONSKIH LINIJA HPK I HPD-A ZA KRIZNO PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE

Poštovane kolegice i kolege,

kao što već znate, u ožujku 2020. Hrvatska psihološka komora je, u suradnji s Hrvatskim psihološkim društvom i županijskim društvima psihologa, pokrenula Mrežu telefona za psihološku pomoć HPK-HPD. Pet telefonskih linija namijenjeno je Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, dvije linije Vukovarsko-srijemskoj županiji i po jedna linija u svakoj od ostalih županija. Mreža je uspostavljena s ciljem ublažavanja stresnih reakcija, panike i straha kod stanovništva, kao i psihičkih posljedica usljed životnih promjena uzrokovanih epidemijom koronavirusa i potresom koji je 22.3.2020. pogodio Zagreb i sjeverne županije.

Više...

Kontakt podaci

tel: + 385 1 3014001 pon - pet: 9 - 11h
fax: + 385 1 3013815
Hrvatska psihološka komora
Selska cesta 90A, Zagreb
OIB: 43243263462
Žiro-račun: HR1123600001101712980
email: hpk@psiholoska-komora.hr
Mapa2