Dobitnici Nagrade Snježana Biga Friganović i Zahvalnica HPK

Inge Vlašić-Cicvarić bila je Pročelnica Centra za kliničku, zdravstvenu i organizacijsku psihologiju KBC Rijeka od 2006. do 2015. godine, a osnivanje ovog Centra velikim dijelom je njena zasluga.

Autorica je i koautorica više desetaka znanstvenih i stručnih radova koji su objavljeni u stručnim domaćim i inozemnim časopisima.

Sudjelovala je na domaćim i inozemnim skupovima kao pozvani predavač.

Stručni razred za kliničku psihologiju kolegicu Inge Vlašić-Cicvarić predložio je za Nagradu Snježana Biga Friganović zbog njezinog izuzetnog angažmana u izradi Standarda rada kliničkih i zdravstvenih psihologa, Pravilnika o priznavanju statusa kliničkog psihologa, sudjelovanja u svim aktivnostima koje je Stručni razred provodio s ciljem poboljšavanja statusa psihologa u zdravstvu (šifre djelatnosti, priznavanje djelatnosti kliničkog psihologa), pregovaranjima u Ministarstvu zdravlja i HZZO-u.

U svim navedenim aktivnostima, a sigurno su neke i propuštene, Inge Vlašić-Cicvarić iskazala je velik doprinos razvoju Hrvatske psihološke komore, naročito svojim pozitivnim duhom i inicijativama te timskom suradnjom u razvoju i djelovanju Stručnog razreda za kliničku psihologiju.

Upravni odbor Hrvatske psihološke komore je na svojoj 19. sjednici jednoglasno donio odluku da se ovogodišnja Nagrada Snježana Biga Friganović dodijeli kolegici Inge Vlašić-Cicvarić na čemu joj od srca čestitamo.

Dobitnici Zahvalnica za poseban doprinos radu i razvoju Hrvatske psihološke komore ove godine su Hrvoje Gligora, Ingrid Cippico, Ljiljana Pačić-Turk, Marina Grubić, Vesna Vlahović Štetić, Lovorka Brajković, Amir Zulić, Nada Manci, Berislav Živković i Udruga poslodavaca u zdravstvu.

Nagrada Snježana Biga Friganović i Zahvalnice Hrvatske psihološke komore bit će uručene na svečanosti otvaranja 25. godišnje konferencije hrvatskih psihologa u Zadru, a svim dobitnicima iskreno i od srca čestitamo. 

Kontakt podaci

tel: + 385 1 3014001 pon - pet: 9 - 11h
fax: + 385 1 3013815
Hrvatska psihološka komora
Selska cesta 90A, Zagreb
OIB: 43243263462
Žiro-račun: HR1123600001101712980
email: hpk@psiholoska-komora.hr
Mapa2