"Ku-kuc! Priča je unutra"

Hrvatska psihološka komora odlučila je podržati vrijedan projekt naših kolegica iz Centra za psihološku podršku i razvoj "Pričaj mi" kupnjom deset kutija "Ku-kuc! Priča je unutra".

Ukoliko se i sami želite uključiti u ovu akciju, kutija je još dostupna za kupnju na sljedećem linku: http://igg.me/at/Ku-Kuc.


 OPIS PROJEKTA

„Ku-kuc! Priča je unutra“projekt je usmjeren na povećanje kvalitete života obitelji s djecom predškolske i rane školske dobi (od 3 do 7 godina), kao i svih odraslih koji rade s djecom. Prva serija ovog projekta je didaktičko pomagalo u obliku kutije koja se sastoji od različitih dijelova te daje niz poticajnih ideja i prijedloga za zajedničku igru i zabavu djece i odraslih.

Svojim pristupom nudi nešto sasvim drukčije od danas uobičajenih sadržaja kojima su djeca izložena: vraća izvornost i autentičnost igre, nudi alternativu provođenju prekomjernog vremena pred televizorom i računalom, daje priliku za kreiranje posebnih načina igranja svake obitelji, na vrlo zanimljiv i osoban način podučava o svakodnevnim izazovima roditeljstva.

Mogu je koristiti roditelji, ali i stručne službe dječjih vrtića, škola, domova za djecu i bolnica kao didaktičko pomagalo. Središnji dio proizvoda je problemska priča za djecu na temelju koje se grade ostale povezane aktivnosti: igra uloga pomoću lutaka, izrada obiteljskog stabla u formi drvenog okvira, izrada štambilja s motivima po vlastitoj želji te priprema šumske zimnice za ptice. Proizvod su osmislile tri psihologinje Centra Pričaj mi s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom uz pomoć stručnih suradnika. Svi sadržaji su temeljeni na znanjima iz područja dječje razvojne psihologije i psihologije roditeljstva i obogaćeni kreativnim rješenjima koja potiču socio-emocionalni i kognitivni razvoj djeteta.

INOVATIVNOST I POTVRDA KVALITETE

Ovo je prvi takav proizvod u Hrvatskoj i šire. Gotovo svi materijali korišteni u »Ku-kuc« kutiji dolaze od hrvatskih proizvođača, među kojima su i radnice udruge Kamensko koje se iz dana u dan bore za vlastito radno mjesto.

Nadalje, »Ku-kuc! Priča je unutra« jedan je od pobjedničkih projekata na natječaju UniCredit Foundation i Impact Huba Zagreb čime je proglašen jednom od tri najbolje društveno-poduzetničke ideje u Hrvatskoj u 2016. godini. Projekt je dosad prepoznat od mnogih stručnjaka, a istraživanje tržišta je pokazalo pozitivna mišljenja i komentare roditelja.

SADRŽAJ KUTIJE:

Knjižica s problemskom pričom za djecu i savjetima za odrasle: primjerima i uputama za rješavanje konfliktnih ili teških situacija, prijedlozima za korištenje lutaka kroz igru i uputama za izradu vlastitih predmeta

  • Sedam lutaka izrađenih od filca i pamuka
  • Drveni okvir, tri lista papira, komad špage, 12 drvenih kvačica – za izradu obiteljskog stabla
  • Tri drvena stalka, komad moosgumi materijala – za izradu štambilja

ZAVIRITE U KU-KUC KUTIJU

Kontakt podaci

tel: + 385 1 3014001 pon - pet: 9 - 11h
fax: + 385 1 3013815
Hrvatska psihološka komora
Selska cesta 90A, Zagreb
OIB: 43243263462
Žiro-račun: HR1123600001101712980
email: hpk@psiholoska-komora.hr
Mapa2