4. PSIHOFEST - festival psihologije, 9.4.2017.

            U nedjelju, 9. travnja 2017. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 10.30 – 19h održat će se četvrti po redu PsihoFest. Radi se o festivalu psihologije na kojem će se kroz brojne radionice, predavanja, prezentacije i eksperimente demonstrirati dio ovog fascinantnog znanstvenog područja. Profesori, asistenti i studenti Odsjeka za psihologiju po četvrti su puta pripremili bogat program (u prilogu) koji pokriva širok raspon tema iz svih područja psihologije.

            Manifestacija je besplatna te namijenjena široj javnosti (učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, odraslima, umirovljenicima) - svima koje zanima što tjera ljude da razmišljaju, da se osjećaju i da se ponašaju na određeni način (vidi program u prilogu). U pojedinim točkama mogu sudjelovati i djeca, čime se psihologija nastoji približiti svim dobnim uzrastima.

            Više informacija može se pronaći i na našoj Facebook stranici: http://www.facebook.com/psihofest

 

Svi oni koje zanima ovo zanimljivo područje znanosti pronaći će nešto za sebe i u našim elektronskim knjigama u kojima je detaljnije opisan dio fenomena koji će biti prikazani na ovogodišnjeg PsihoFestu, ili su bili prikazani na prijašnjim festivalima:

PsihoFESTologija – ovo nije samo još jedna knjiga iz popularne psihologije - dostupno na web stranici: http://darhiv.ffzg.unizg.hr/5233/

PsihoFESTologija 2 – psihologijska znanost na popularan način – dostupna od početka travnja 2017. na web stranici: http://darhiv.ffzg.unizg.hr/8475/

Otvoren je i novi web portal Psihoskop gdje također možete pronaći sadržaje iz psihologijske znanosti na popularan način: http://psihoskop.ffzg.unizg.hr/

Nadamo se da se vidimo u nedjelju!

 

 

ŠTO JE PSIHOFEST I ŠTO NAS OVA MANIFESTACIJA MOŽE NAUČITI O LJUDIMA?

 

PsihoFest je manifestacija kojoj je cilj na pristupačan način široj javnosti približiti dostignuća znanstvene psihologije. Održava se bienalno od 2011. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Tijekom PsihoFesta studenti, asistenti i profesori Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu demonstriraju brojne zanimljive psihologijske fenomene kroz radionice, predavanja, demonstracije, prezentacije i eksperimente. 4. PsihoFest održava se u nedjelju, 09. travnja 2017. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i nadamo se da će svojim programom privući što više posjetitelja kako bi zanimljivi sadržaji o čovjekovom doživljavaju i ponašanju, kao i korisni savjeti za svakodnevni i profesionalni život, poboljšali kvalitetu života što većeg broja ljudi.

Na ovogodišnjem PsihoFestu za građane smo pripremili skoro 20 različitih predavanja na kojima će imati prilike čuti npr. što psihološka istraživanja kažu o točnosti narodnih izreka, kako razmišljamo o svijetu oko nas, kako se dobro posvađati, gubimo li bitku za djecu s medijima i drugo. Na nekoj od 20-ak radionica mogu vježbati kako se osloboditi straha od javnog nastupa, kako se zauzeti za sebe i svoja prava, kako se najbolje pripremiti za razgovor za posao, kako bolje organizirati svoje vrijeme i dr. Osim toga, posjetitelji mogu sudjelovati u brojnim testiranjima i eksperimentima, te se slikati kao dio optičke varke, a i pogledati izložbu postera s različitim temama iz psihologije.  

Prije dvije godine u travnju održan je 3. PsihoFest i posjetilo ga je oko 2000 građana, a nakon četiri godine našeg djelovanja Facebook stranicu Psihofesta (http://www.facebook.com/psihofest) vjerno prati oko 2600 sljedbenika. 3. PsihoFest okrunjen je i jedinim velikim priznanjem – Državnom nagradom za znanost u kategoriji popularizacija znanosti.


PRILOG: Program

Kontakt podaci

tel: + 385 1 3014001 pon - pet: 9 - 11h
fax: + 385 1 3013815
Hrvatska psihološka komora
Selska cesta 90A, Zagreb
OIB: 43243263462
Žiro-račun: HR1123600001101712980
email: hpk@psiholoska-komora.hr
Mapa2