PROJEKT „POVEĆANJE ZAPOŠLJIVOSTI STRUČNJAKA POMAGAČKIH ZANIMANJA“

 

Od Društva za psihološku pomoć, primili smo molbu za prijenos informacije koju u cijelosti prenosimo.

Hrvatska psihološka komora

 

PROJEKT „POVEĆANJE ZAPOŠLJIVOSTI STRUČNJAKA POMAGAČKIH ZANIMANJA“

(IPA 4.1.1.1.04.01.c02)

 

Društvo za psihološku pomoć, u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Područnim uredom Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i organizacijom Prava Formula d.o.o. provodi projekt „Povećanje zapošljivosti stručnjaka pomagačkih zanimanja“.

Projekt je namijenjen smanjenju nezaposlenosti stručnjaka pomagačkih zanimanja (psiholozima, socijalnim radnicima, rehabilitatorima, socijalnim pedagozima, učiteljima djece s posebnim potrebama) koji su bez radnog iskustva ili su dugotrajno nezaposleni. To će se postići povećanjem njihovih profesionalnih kompetencija za savjetovališni rad i izravni pomagački rad s ljudima.

U sklopu projekta provoditi će se četiri vrste izobrazbe:

- izobrazba za unapređenje savjetovališnog rada i izravnog pomagačkog rada;

- razvoj vještina za uspješnije predstavljanje poslodavcima kod traženja posla;

- izobrazba za vođenje u traženju posla (job coaching) i

- izobrazba za samozapošljavanje.

Budući da je broj polaznika izobrazbe ograničen (maksimalno 35), s kandidatima koji se prijave i koji zadovoljavaju navedene kriterije, bit će provedena selekcijska radionica u trajanju od jednog dana.

Projekt će se provoditi na području Osječko-baranjske županije, Vukovarsko-srijemske županije, Brodsko-posavske županije i Grada Zagreba, a svi programi izobrazbe realizirat će se u Zagrebu.

Troškovi izobrazbe za odabrane polaznike pokrivaju se sredstvima Europske komisije u okviru IPA projekta i sredstvima Grada Zagreba.

Detaljnije informacije o projektu i Prijavni obrazac moguće je dobiti u područnim uredima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Zagrebu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Vinkovcima i Vukovaru, na web stranici Društva za psihološkupomoć (www.dpp.hr) te pozivom na broj telefona 01/4826-111 ili e-mail martina@dpp.hr

Kontakt podaci

tel: + 385 1 3014001 pon - pet: 9 - 11h
fax: + 385 1 3013815
Hrvatska psihološka komora
Selska cesta 90A, Zagreb
OIB: 43243263462
Žiro-račun: HR1123600001101712980
email: hpk@psiholoska-komora.hr
Mapa2