Sastanak ministrice Opačić s predstavnicima Hrvatske psihološke komore

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić primila je u petak, 07. rujna 2012. godine predsjednika Hrvatske psihološke komore Hrvoja Gligoru i tajnicu Komore Teutu Barušić.

Ministrica Opačić je informirala goste o reformskim planovima u sustavu socijalne skrbi gdje bi uloga psihologa mogla doći više do izražaja. Naime, kako je ministrica rekla, Obiteljski zakon u pripremi temeljito će redefinirati načine rješavanja određenih problema, između ostalog i po pitanju razvoda u slučaju kad u braku ima djece.

- Dosad su se konflikti roditelja u razvodu prečesto lomili preko leđa djece i ona su najviše ispaštala. Novim obiteljskim zakonom ćemo utvrditi metodu medijacije.  Drugim riječima, pod paskom stručnih timova bit će obavezni da se zajedno kroz proces medijacije dogovore što će s djetetom, da naprave roditeljski plan, tako da smanjimo broj konfliktnih brakova koji na kraju završe na sudu na minimum. U tom procesu psiholozi će nam biti izuzetno važni, rekla je ministrica Milanka Opačić.    

Zaključeno je da će nakon ovog inicijalnog sastanka Hrvatska psihološka komora osmisliti inicijative i projekte kojima bi se suradnja između strukovnog psihološkog udruženja i ministarstva ojačala, kao i uloga psihologa u kontekstu reforme sustava socijalne skrbi koja je u tijeku.  

Kontakt podaci

tel: + 385 1 3014001 pon - pet: 9 - 11h
fax: + 385 1 3013815
Hrvatska psihološka komora
Selska cesta 90A, Zagreb
OIB: 43243263462
Žiro-račun: HR1123600001101712980
email: hpk@psiholoska-komora.hr
Mapa2