PISMO PREDSJEDNIKA ČLANSTVU

Poštovani članovi Hrvatske psihološke komore, drage kolegice i kolege,

Vašom većinskom odlukom na 45. izbornoj Skupštini ukazali ste mi iznimnu čast i pružili mogućnost da kao predsjednik Hrvatske psihološke komore započnem sa realizacijom plana i programa rada za mandatno razdoblje 2021. - 2025. godine. Svojim prethodnicima zahvaljujem na svemu što su učinili za komoru i struku tijekom svojih mandata, a naročito bih istaknuo objektivan doprinos kolegice Andreje Bogdan osnaživanju i razvoju naše komore. Ovom prilikom također, čestitam kolegi Anđelku Botici na odličnom izbornom rezultatu u izborima za predsjednika, te očekujem kako ću zajedno sa ostalim članovima Upravnog odbora kvalitetno surađivati na dobrobit svih članova Komore, struke i korisnika psiholoških usluga.

Svjestan sam kompleksnosti trenutka u kojem se kao Komora nalazimo, brojnih izazova pred nama i Vaših očekivanja. Uspješno rukovođenje Hrvatske psihološke komore može biti ostvareno jedino kroz podršku prvenstveno Vas članica i članova, a potom suradnju članova Upravnog odbora, te potporu naših zaposlenika u Tajništvu, i posebno zalaganjem svih kolegica i kolega koji nesebično sudjeluju u radu stručnih razreda, povjerenstava, odbora i radnih skupina komore. Aktivno ćemo raditi na prevladavanju razlika i ujedinjenju u strateškom pozicioniranju Komore za budućnost struke i našu dobrobit. Od prvog dana preuzimanja mandata informirati ću sve članove o načinima na koje se mogu uključiti u rad, i siguran sam da mnogi mogu dati vrijedan doprinos radu Komore i unaprjeđenju struke.

Misija našeg zajedničkog djelovanja je unaprjeđenje položaja i percepcije Komore, u odnosu na očekivanja članova, zalaganje za boljitak psihološke struke i položaja psihologa neovisno o području rada. Cilj je ostvarivanje djelotvorne suvremene Komore, koja uživa povjerenje članova, korisnika psiholoških usluga i javnosti, te je bazirana na dva temeljna stupa: učinkovita regulacija struke i kvalitetna stručna odnosno pravna podrška članovima.

Uskoro ću na sjednicama Upravnog odbora predložiti prve konkretne korake za poboljšanje rada usmjerene na članstvo, o čemu ću vas pravodobno informirati sukladno načelima transparentnosti i uključivosti.

Pozivam vas da odlučite u izborima za Zamjenika predsjednika do 30. studenog 2021., nakon čega službeno završava 45. Sjednica izborne Skupštine. Završno, poštovane članice i članovi, ujedno Vas molim da se prijavite na 46. sjednicu Skupštine Komore i podržite sve predložene točke dnevnog reda iz čega izdvajam Odluku o visini članarine u kojoj kao novinu predlažem smanjenje sa 60,00 na 30,00 kn mjesečne članarine za sve psihologe vježbenike, kao nastavak financijskog rasterećenja prilikom ulaska u struku. U financijskom planu i programu rada za 2022. godinu predviđena su značajnija ulaganja u digitalizaciju, izradu nove mrežne stranice Komore, te mogućnosti besplatnog stručnog usavršavanja za članstvo. O navedenome će te biti pravodobno detaljno i transparentno informirani. 

Veselim se uspješnoj suradnji,

Dejvid Zombori, predsjednik Hrvatske psihološke komore

Kontakt podaci

tel: + 385 1 3014001 pon - pet: 9 - 11h
fax: + 385 1 3013815
Hrvatska psihološka komora
Selska cesta 90A, Zagreb
OIB: 43243263462
Žiro-račun: HR1123600001101712980
email: hpk@psiholoska-komora.hr
Mapa2