Hrvatskoj psihološkoj komori dodijeljeno posebno priznanje za krizno volontiranje u 2020. godini

Volonterski Oskar godišnja je nagrada za volontera/ku godine koja se od 2009. dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. Ove je godine nagrađeno troje finalista, a najveći broj glasova građana osvojila je Viktorija Petek, volonterka udruge Mali zmaj, koja je osvojila Volonterskog Oskara te je proglašena dobitnicom zagrebačke nagrade za volontera/ku 2020. godine.

Volonterske Oskare osvojili su i Zvonko Grgec, volonter Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo, i Lara Andrić, volonterka udruge Are You Syrious?. Uz troje finalista, volonterki udruge La Verna – Antoniji Jušić dodijeljena je nagrada za životno djelo za gotovo tri desetljeća dug volonterski angažman u zajednici.

Ove godine 04.prosinca , zahvalnice Volonterskog centra Zagreb ove godine su primile Anita Lauri Korajlija i Kamea Jaman, a Hrvatska psihološka komora primila je posebno priznanje za krizno volontiranje 2020. godine.

 

.Dodjela posebnog priznanja za krizno volontiranje u 2020. godini Hrvatskoj psihološkoj komori

Na fotografiji (s lijeva na desno): Kamea Jaman, Andreja Bogdan i dr.sc. Anita Lauri Korajlija
 

U nastavku obrazloženje Volonterskog centra za priznanje svim volonterima i volonterkama uključenim u aktivnosti Hrvatske psihološke komore:

Unatoč teškoj i izazovnoj godini, brojni organizatori volontiranja, kao i sami volonteri pokazali su da gdje ima volje, ima i načina. U 2020. svjedočili smo prilagodbama velikog broja volonterskih aktivnosti u skladu s novonastalom situacijom. Brojne organizacije i inicijative građana uslijed krize uzrokovane pandemijom COVID-19 i potresom u Zagrebu, pokazale su solidarnost i humanost onda kada je to bilo najteže. Smatramo da je Hrvatska psihološka komora primjer organizacije koja je u vrijeme krize odgovorila zajedništvom, solidarnošću, odgovornošću i brigom za druge članove zajednice. Dodjeljivanjem posebnog priznanja Hrvatskoj psihološkoj komori za krizno volontiranje u 2020. godini voljeli bismo se zahvaliti svim volonterkama i volonterima organizacije za njihov doprinos.

Posebnu zahvalnicu Volonterskog centra Zagreb ove godine primili su i studenti Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu za aktivnosti Inicijative “Kako si?”.

Čestitke svim dobitnicima!

Kontakt podaci

tel: + 385 1 3014001 pon - pet: 9 - 11h
fax: + 385 1 3013815
Hrvatska psihološka komora
Selska cesta 90A, Zagreb
OIB: 43243263462
Žiro-račun: HR1123600001101712980
email: hpk@psiholoska-komora.hr
Mapa2