POZIV VOLONTERIMA

POZIV VOLONTERIMA NA UKLJUČIVANJE U RAD MREŽE TELEFONSKIH LINIJA HPK I HPD-A ZA KRIZNO PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE

 

Poštovane kolegice i kolege,

kao što već znate, u ožujku 2020. Hrvatska psihološka komora je, u suradnji s Hrvatskim psihološkim društvom i županijskim društvima psihologa, pokrenula Mrežu telefona za psihološku pomoć HPK-HPD. Pet telefonskih linija namijenjeno je Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, dvije linije Vukovarsko-srijemskoj županiji i po jedna linija u svakoj od ostalih županija. Mreža je uspostavljena s ciljem ublažavanja stresnih reakcija, panike i straha kod stanovništva, kao i psihičkih posljedica usljed životnih promjena uzrokovanih epidemijom koronavirusa i potresom koji je 22.3.2020. pogodio Zagreb i sjeverne županije.

S ciljem pružanja što kvalitetnije usluge kriznog psihološkog savjetovanja našim sugrađanima Hrvatska psihološka komora  je u suradnji s Poliklinikom za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Gradom Zagrebom organizirala besplatnu trodnevnu online edukaciju za liniju psihološke podrške u  COVID 19 krizi „Psihološka podrška u krizi putem digitalnih platformi“ za psihologe volontere na Mreži telefonskih linija HPK i HPD-a, koja je održana od 21. do 23. travnja 2020. putem platforme Zoom. Također, za volontere koji su iskazali interes, organzirane su i supervizije pod vodstvom licenciranih supervizora.

Na usluge telefonskog savjetovanja psihologana Mreži telefonskih linija HPK-a i HPD-a upućuje i prvi digitalni asistent Andrija, službene stranice HZJZ-a, Grada Zagreba i mrežne stranice drugih relevantnih institucija u borbi protiv koronavirusa i objavljene su u svim medijima, te nam je stoga od iznimne važnosti održati sve linije aktivnima.

Stoga pozvamo sve kolegice i kolege zainteresirane za volontiranje na Mreži da nam se jave do petka 13. studenog 2020. do 12 sati, na e-mail: hpk@psiholoska-komora.hr.

Unaprijed Vam zahvaljujemo na spremnosti da u ovim vremenima nesebično darujete svoje vrijeme i stručnost!

Kontakt podaci

tel: + 385 1 3014001 pon - pet: 9 - 11h
fax: + 385 1 3013815
Hrvatska psihološka komora
Selska cesta 90A, Zagreb
OIB: 43243263462
Žiro-račun: HR1123600001101712980
email: hpk@psiholoska-komora.hr
Mapa2