2. međunarodni znanstveno-stručni skup Mozak i um: promicanje dobrobiti pojedinca i zajednice

Na Odjelu za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta danas, 12. prosinca, započeo je 2. međunarodni znanstveno-stručni skup s temom Mozak i um: promicanje dobrobiti pojedinca i zajednice (12-13.12.). Uvodnim obraćanjima skup su otvorili rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta, prof. dr. sc. Željko Tanjić, pročelnica Odjela za psihologiju i predsjednica Programskog odbora skupa doc. dr. sc. Ljiljana Pačić Turk te predsjednica Organizacijskog odbora skupa dr. sc. Martina Knežević.
 
Na skupu će kao pozvani predavači, govoriti izv. prof. dr. sc. Ksenija Marinković s Državnog sveučilišta u San Diegu, SAD, prof. dr. sc. Manfred Spitzer ravnatelj Psihijatrijske sveučilišne bolnice u Ulmu, Njemačka i prof. dr. sc. Werner Sommer s Instituta za psihologiju Humboldtova sveučilišta u Berlinu, Njemačka.
 
Brojna predavanja, radionice i poster izlaganja vezana su za različita tematska područja: razvojne poteškoće djece i mladih, poremećaji ponašanja te njihov utjecaj na obiteljske odnose; kognitivne i emocionalne poteškoće i kvaliteta života osoba s mozgovnim oštećenjem; savjetodavni i terapijski rad u svrhu rehabilitacije, prevencije psihopatologije i unaprjeđenja pozitivnog razvoja; kvaliteta života osoba starije životne dobi i pojedinaca s mozgovnim oštećenjima. Skup će se osim toga baviti i odnosom stresa i mentalnog zdravlja koji uključuju i prilagodbu pojedinaca i zajednice na izvanredne životne okolnosti, tradicionalnim i suvremenim teorijskim i metodološkim pristupima u istraživanju mozga i ponašanja, rizičnim i zaštitnim čimbenicima u zdravlju mozga kao i neuroetikom i društveno odgovornim ponašanjem u dijagnostici, istraživanju i liječenju.
 
Naglasak 2. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa biti će na promicanju dobrobiti i podizanju kvalitete života osoba s mozgovnim oštećenjem, razvojnim i drugim poteškoćama, kao i njihovih obitelji odnosno zajednice u kojoj žive, te pozivamo sve psihologe da tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana posjete Hrvatsko katoličko sveučilište i sudjeluju u radu skupa.
 
 

Kontakt podaci

tel: + 385 1 3014001 pon - pet: 9 - 11h
fax: + 385 1 3013815
Hrvatska psihološka komora
Selska cesta 90A, Zagreb
OIB: 43243263462
Žiro-račun: HR1123600001101712980
email: hpk@psiholoska-komora.hr
Mapa2