2. Hrvatski kongres psihosomatske medicine i psihoterapije s međunarodnim sudjelovanjem

Poštovane kolegice i kolege,

izrazita nam je čast i zadovoljstvo obavijestiti vas da će se od 19. do 21. rujna 2019. godine u Karlovcu održati 2. hrvatski kongres psihosomatske medicine i psihoterapije s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Zajedno u ratu, zajedno u zdravlju“, a u organizaciji Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja (ZIKZ) i Opće bolnice Karlovac te nizom drugih suorganizatora, pokrovitelja i podržavatelja.

Na prvom kongresu, koji je prije dvije godine održan u Rabu, okupilo se više od 250 sudionika iz Hrvatske i inozemstva koji su interdisciplinarno i iznimno stručno izlagali i raspravljali o psihološkim aspektima medicine 21. stoljeća. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u uspješnoj organizaciji kongresa i zajedničkom zaključku kako svaki zdravstveni profesionalac mora prepoznati psihološke aspekte u prevenciji, liječenju i palijativnoj skrbi somatskih bolesnika te prepoznati somatske bolesti kod psihijatrijskih bolesnika. Obzirom na činjenicu da su zaštita i unaprjeđenje zdravlja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji iznimno važan javnozdravstveni problem te da smo već nekoliko godina okupljeni u zajedničkom projektu pod nazivom „Na prvoj crti zdravlja“, odlučili smo da vodeća tema 2. hrvatskog kongresa psihosomatske medicine i psihoterapije bude posvećena međupovezanosti tjelesnog, psihološkog, socijalnog i duhovnog u zdravlju i bolesti kod ove populacije.

Cilj nam je okupiti vodeće stručnjake koji se bave preventivnim programima, različitim terapijskim i rehabilitacijskim programima kao i palijativnom skrbi za veteransku populaciju te kroz razmjenu spoznaja i konstruktivni dijalog donijeti stručne zaključke koji bi trebali pomoći boljem razumijevanju i usmjeravanju veće pozornosti prema zaštiti i unaprjeđenju zdravlja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Očekujemo da će na kongresu zajednički sudjelovati liječnici specijalisti iz svih grana medicine, medicinske sestre, psiholozi, socijalni radnici, fizioterapeuti, duhovnici, nutricionisti, umjetnici te predstavnici civilnog društva, medija i vladinih institucija, uz predavače iz inozemstva.

Sve informacije o Kongresu možete pronaći na kongresnoj web http://psihosomatika2019.com

Pridružite nam se i na ovom zajedničkom putovanju u kojem želimo i dalje promovirati važnost medicine usmjerene prema osobi, interdisciplinarnu suradnju i kulturu zdravlja pojedinca i zajednice.

Očekujemo Vas u Karlovcu!


Prof. dr. sc. Veljko Đorđević, dr. med.                    Prof. dr. sc. Marijana Braš, dr. med.

Predsjednik Kongresa                                            Predsjednica Organizacijskog odbora

 

Prim. dr. sc. Ervin Jančić, dr. med.                            Prim. mr. sc. Hrvoje Cvitanović, dr. med.

Predsjednik Lokalnog organizacijskog odbora          Član Lokalnog organizacijskog odbora

Kontakt podaci

tel: + 385 1 3014001 pon - pet: 9 - 11h
fax: + 385 1 3013815
Hrvatska psihološka komora
Selska cesta 90A, Zagreb
OIB: 43243263462
Žiro-račun: HR1123600001101712980
email: hpk@psiholoska-komora.hr
Mapa2