Rijeka psihologije 2019.

Od 18. do24. veljače 2019. godine u Rijeci i okolici održat će se osma Rijeka psihologije koju organiziraju Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci i drugi predstavnici sveučilišne zajednice, lokalne samouprave i neprofitnog sektora. Manifestacija se provodi u sklopu obilježavanja Tjedna psihologije u Hrvatskoj kojeg je Hrvatsko psihološko društvo pokrenulo 2008. godine. U tom Tjednu psiholozi diljem Hrvatske javnosti približavaju spoznaje koje nam mogu biti korisne u svakodnevnom životu, a proizlaze iz znanstvenih istraživanja.

U sklopu ovogodišnje Rijeke psihologije održat će se stotinjak aktivnosti – 38 radionica, 38 predavanja, 7 dana otvorenih vrata, 2 okrugla stola, 2 tribine, 2 pub-kviza, 2 prodajno-promotivna štanda, po 1 znanstveni kafić, promocija, konferencija i otvaranje, i to na čak 59 lokacija u Rijeci i okolici. Programske aktivnosti provodi 101 psiholog, 10-ak studenata psihologije i25 stručnjaka drugih profesija. Sve su aktivnosti besplatne za sudionike, a namijenjene su djeci, učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, roditeljima, mladim i odraslim ljudima, umirovljenicima, što je i posebno naznačeno u programu.

Ove godine ćemo prezentirati različite psihoterapijske pravce i neke specifične tehnike koje se koriste u terapijskom radu, razgovarati o određenim psihičkim poremećajima i problemima, roditeljstvu, partnerskim odnosima, razvoju djece i njihovim potrebama. Kao i svake godine, gospodarstvenike pozivamo na osmu Konferenciju za gospodarstvenike, a imamo i aktivnosti za umirovljenike. Bavimo se stresom, zdravljem, emocijama, učenjem, glazbom, plesom, pričama i bajkama. Nekoliko je aktivnosti usmjereno na problematiku nasilja u mladenačkih vezama, a neke nude modele za kvalitetno provođenje vremena roditelja i djece. Svoja znanja iz različitih područja psihologije možete provjeriti u Escape room-u i u pub-kvizovima koji će se ove godine održati u 2 grada - Malom Lošinju i Rijeci. Studenti će nam prezentirati radove svojih istraživanja u Znanstvenom kafiću u Kavani Grad dok udruge, savjetovališta i institucije otvaraju svoja vrata i pozivaju vas na upoznavanje sa svojim uslugama.

Otvaranje Rijeke psihologije zakazano je za ponedjeljak 18. veljače 2019. godine u 18 sati u dvorani Zajednice Talijana u Rijeci (Circolo), Uljarska ulica 1, Rijeka.Nakon pozdravnih govora uvaženih gostiju prof. dr. sc. Ingrid Brdar s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci održat će pozvano predavanje pod nazivom „Kako postati i ostati sretan?“. Cjelokupni program i detalji manifestacije nalaze se na internetskim stranicama Rijeke psihologije: www.rijekapsihologije.org.   

Humanitarna akcija sastavni je dio manifestacije od samih početaka. Prodajom promotivnih materijala ove godine prikupljat će se sredstva za instrumente za fonokirurgiju Zavoda za audiologiju i fonijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Prodajno-promotivni štandovi na kojima možete kupiti promotivne predmete sa zanimljivostima iz psihologije bit će postavljeni na dvije lokacije. Štand na Korzu (ispred zgrade bivše Hrvatske pošte) bit će otvoren svaki dan od 18. do 23. veljače od 10 do 14 sati, dok će u Zapadnom trgovačkom centru (ZTC) štand biti otvoren od 18. do 22. veljače od 16 do 20 sati, a 23. i 24. veljače (vikend) od 12 do 18 sati.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Primorsko-goranska županija, a projekt su financijski podržali Grad Rijeka, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Filozofski fakultet u Rijeci i njegovi Odsjek za psihologiju te Centar za primijenjenu psihologiju, Zaklada Sveučilišta u Rijeci, Studentski centar Rijeka, Hrvatska psihološka komora, Zajednica Talijana u Rijeci, Prospekt, 3D2 visual i Tiskara Bat-print.

Pozivamo vas da posjetite programske aktivnosti Rijeke psihologije, naučite nešto iz psihologije i sudjelujete u humanitarnoj akciji.


Prilog: Program 

 


 

Kontakt podaci

tel: + 385 1 3014001 pon - pet: 9 - 11h
fax: + 385 1 3013815
Hrvatska psihološka komora
Selska cesta 90A, Zagreb
OIB: 43243263462
Žiro-račun: HR1123600001101712980
email: hpk@psiholoska-komora.hr
Mapa2